Letošnji teden otroka z naslovom: ZAKAJI IN ZATOJI RADOVEDNOSTI smo na Podružnični šoli v Tomaju preživeli zelo aktivno in ustvarjalno. 

 

Obiskali smo gospo Katjo Prunk, keramičarko.  Imeli smo  delavnico ustvarjanja z glino. Oblikovali smo posodice in izdelovali manjše živali. Pokazala nam je, kako se posodice izdeluje na lončarskem vretenu.  Z delavnico smo zaključili polni lepih vtisov, novega znanja in s hvaležnostjo gospe Katji, ki nas je sprejela na svojem domu.

Učenci 1. in 2. razreda smo obiskali otroke v vrtcu. Ob igri, ustvarjanju in druženju smo preživeli skupni čas. Učenci 3. razreda smo del svojega časa namenili urejanju in čiščenju okolice šole.

Na šoli nas je obiskal gozdar Bogdan Magajna z Zavoda za gozdove Sežana. Predstavil nam je  gozd kot življenjski prostor. Spoznavali smo pomen gozda, vadili gozdni bonton in  se seznanili z delom gozdarja. Raziskovalno delo smo po skupinah izpeljali v gozdu. Z gozdarjevo pomočjo smo se naučili veliko novih vsebin.

V tem tednu nas je obiskala tudi gospa Marija Godnič z Rdečega križa Sežana. Skupaj z Medom Srečkom sta nas razveselila s pravljico Medvedek Rjavko in medvedka Meda. Gospa Marija nam je povedala veliko o pomenu prostovoljstva in medsebojne pomoči.

Teden smo zaključili z igro na igralih v vasi.

Dostopnost