Office 365

Na naši šoli lahko pridobite tudi licenco za najnovejšo različico Microsoft Office 365, ki je namenjena učencem in učiteljem. Office 365 je internetna različica Offica oz. “pisarno v oblaku”. S prijavo na Microsoftov šolski račun lahko dostopamo do mrežne različice Worda, Excela, Powerpointa, Outlooka, OneNota, OneDriva, koledarja, stikov, ipd., si shranjujemo dokumente na Microsoftov strežnik (storitev OneDrive) ter jih odpremo in popravimo kjer koli (seveda je potrebna internetna povezava). Office 365 deluje tudi na pametnih telefonih in tablicah. Več informacij na to temo najdete na povezavah:

https://o365.arnes.si/ucenec/priloznosti

https://o365.arnes.si/ucenec/prednosti

Vsi, ki želite pridobiti licenco izpolnite naslednji pristopni obrazec, in ga oddajte Nejti Bremec (ali pošljite skeneranega na elektronski naslov: nejta.bremec@guest.arnes.si) ali v tajništvu. Prijavne podatke prejmete v nekaj dneh na svoj elektronski poštni naslov.

Učencem in učiteljem bo z uporabo Office365 odslej na voljo:

  • digitalna shramba v velikosti 1000 GB za učence in 25 GB za učitelje
  • orodja za hkratno delo na dokumentih
  • orodja za učinkovito spletno komunikacijo
  • brezplačna programska zbirka Office

Office 365 omogoča varno mobilno delo preko različnih odjemalcev in širokega nabora spletnih brskalnikov. Informacije uporabnikov se nikoli ne uporabljajo v oglaševalske namene.

Posebna ugodnost za učence

V času trajanja izobraževanja je učencem brezplačno na voljo polna programska zbirka Office ProPlus, ki vključuje programe Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote, Publisher in Access. Na 5 računalnikih in 5 mobilnih napravah.

Za dostop do Office 365 obiščite naslednje spletno mesto -> PRIJAVA V OFFICE 365.

Dostopnost