Naravoslovni dan – Mali kuharski šef

V sredo, 30. 11. 2022, je za učence 6. razreda potekal naravoslovni dan z naslovom Mali kuharski šef. Na srednji šoli Izola, smer gastronomija so skupaj z dijaki in mentorji spoznavali različne gastronomske veščine. Preizkušali so se v kulinaričnih delavnicah, kjer so v manjših skupinah pripravili piščančji žvrcet, fuže, jabolka s kremo in piškote. Poleg pripravljenih slastnih jedi, so spoznali tudi kulturo prehranjevanja, pripravo brezalkoholnih koktajlov, flambiranje sadja, izvedbo priprave prazničnih pogrinjkov ter tehnike oblikovanja prtičkov. V vseh gastronomskih izzivih so se učenci odlično odrezali in pokazali, da znajo biti pravi kuharski šefi.

Dan šole in Slovenski tradicionalni zajtrk

Petek, 18.11.2022, je bil za našo šolo nekoliko drugače obarvan dan. Jutro smo na OŠ Dutovlje in PŠ Tomaj začeli s tradicionalnim slovenskim zajtrkom, nadaljevali pa z dnevom šole. Dan šole so nam pomagali izvesti raziskovalci z različnih Univerz ter Prirodoslovnega muzeja Slovenije v okviru projekta HUMANISTIKA, TO SI TI!  več…

Suhi zid pred OŠ Dutovlje

V začetku oktobra so osmošolci v okviru tehniškega dneva gradili suhi zid pred šolo. Obiskal jih je mojster suhozidne gradnje Boris Čok, ki jim je po teoretičnem uvodu o vrstah in namembnosti suhih zidov predstavil tehnike gradnje. več…

Tabor nadarjenih

Učenci, ki so bili predlagani za nadarjene, so se od petka, 21. 10. 2022 do nedelje, 23. 10. 2022, udeležili vikenda za nadarjene v Rakovem Škocjanu. več…

2. dan kamišibaja

Članice kamišibaj krožka OŠ Dutovlje, Hana, Erin in Nuša, so se v soboto, 15. oktobra predstavile  na 2. dnevu kamišibaja otroških ustvarjalcev Slovenije. več…